Hızlı ve Lezzetli Kırpık Börek

15 dakikada hazırlanan bu enfes kırpık börek tarifiyle, hem zamandan tasarruf edecek hem de damak tadınıza hitap eden bir lezzete ulaşacaksınız. Videolu tarifimiz sayesinde, adım adım kolayca hazırlayabilirsiniz. İçerisindeki bol malzemeyle doyurucu ve lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi sunuyor. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu pratik tarif, mutfakta zamanınızın kısıtlı olduğu günler için ideal. Ailenizle birlikte keyifli anlar geçirerek bu enfes böreğin tadını çıkarın. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için mutfakta deneyimsiz kişiler bile rahatlıkla yapabilir.

Malzemeler

Hamur İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 10 dilim tavuk jambon (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1,5 adet yufka

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
  • 1 avuç susam ve çörek otu karışımı

Hazırlanış

Öncelikle, yufkaları uygun bir boyutta kesin. Daha sonra, bir kapta yumurtaları, sütü ve rendelenmiş beyaz peyniri çırpın. İnce kıyılmış maydanozu ve küçük küpler halinde doğranmış tavuk jambonunu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yufkaların üzerine yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve istediğiniz kalınlıkta kesin. Hazırladığınız kırpık börek parçalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu karışımı serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!