Hızlı ve Pratik Poğaça Tarifi
Kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize lezzet katacak, pratik bir dereotlu poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Margarin ve maya kullanmadan, sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu enfes tarif, mutfakta vaktiniz kısıtlı olsa bile size harika bir sonuç sunacak. Yumuşacık dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu poğaçalar, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Sıcak servis ederek daha da enfes bir lezzet elde edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu pratik ve lezzetli poğaçaları çok sevecek. Özellikle çocukların da çok beğeneceği bu tarif, hem doyurucu hem de sağlıklı bir atıştırmalık sunuyor. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Hamur İçin:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 15 dal taze dereotu (kuru dereotu da kullanılabilir)
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un (gereksinime göre eklenebilir)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanışı
Öncelikle, derin bir kapta sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu, tuzu ve yumurtayı iyice çırpın. Daha sonra ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarı, ununuzun cinsine göre değişiklik gösterebilir. Çok sert bir hamur elde etmemeye dikkat edin. Hamuru hafifçe yağlanmış bir tezgahta 1-2 cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekillerde kesin ve yağlanmış bir tepsiye dizin. Çırpılmış yumurta sarısı ile üzerlerini sürün ve susam ile çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz. Bu margarinsiz poğaça tarifiyle kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek.