Muhteşem Bir Lezzet: Akışkan Çikolatalı Turta

Bugün, ağzınızda dağılacak kadar enfes bir çikolatalı turta tarifiyle karşınızdayız. Tarifimizde, akışkan çikolatanın mükemmel kıvamını yakalamanın püf noktalarını bulacaksınız. Hem kolay hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, tatlı krizlerinizi anında ortadan kaldıracak. Hazırlamak oldukça keyifli olan bu turta, sevdiklerinizi de etkileyeceğinden eminiz. Özellikle çikolata sevenler için vazgeçilmez bir seçenek olacak. İşte, adım adım hazırlayacağınız enfes bir lezzet yolculuğu...

Malzemeler: Turta Hamuru İçin

* 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 su bardağı şeker
* 4 adet yumurta
* 150 gram süt
* 1,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Çikolatalı Sos İçin

* 2,5 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 yemek kaşığı şeker
* 100 gram bitter çikolata

Hazırlanış

Öncelikle, tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü, unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru uygun bir fırın kabına dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Fırından aldıktan sonra tamamen soğumaya bırakın. Bu sırada çikolatalı sosunuzu hazırlayın. Sütü, nişastayı, kakaoyu ve şekeri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve doğranmış bitter çikolatayı ekleyerek karıştırın. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan turta üzerine çikolata sosunu dökün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!