Vaktiniz kısıtlı olsa bile lezzetli bir lahana kapama yapmak mümkün! Bu tarifimiz, 250 gram kıyma ile enfes bir sonuç almanızı sağlayacak. Klasik lahana sarmasının pratik bir alternatifi olan bu tarif, yoğun günlerinizde bile sofranızı renklendirecek. Malzemeleri kolayca bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli bir yemektir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!
Gerekli Malzemeler
* ½ orta boy lahana* 250 gram kıyma * 2 çay bardağı pirinç * 1 orta boy soğan (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı nane * 1 çay kaşığı sumak * 1 yemek kaşığı biber salçası * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * 2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Lahana Kapama Hazırlama Adımları
Öncelikle lahanayı temizleyip, yapraklarını ayırın. Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte bir tavada hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen kıymaya, pirinç, tuz, karabiber, nane, sumak ve biber salçasını ilave edin. İyice karıştırın ve nar ekşisini (isterseniz) ekleyin. Karışımı lahananın yapraklarına paylaştırıp, rulo haline getirin. Bir tencereye dizip, üzerini su ile kaplayın. Kısık ateşte, lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre üzerine yoğurt ya da cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
En iyi sonucu almak için, lahanayı iyice yıkayıp temizlediğinizden emin olun. Pirinci önceden ıslatmak, daha düzgün pişmesini sağlar. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Servis öncesinde taze maydanoz ya da dereotu ile süsleyebilirsiniz.