Çikolatalı Aşk Bombası Tarifi Hakkında

Yoğun çikolata lezzetiyle kendinizi şımartmak için mükemmel bir tarif olan "Çikolatalı Aşk Bombası", bademli pandispanyası, enfes çikolata mousse'u ve çıtır çikolatalı sos kaplamasıyla damağınıza unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu tarifi, sevdiklerinizi etkilemek veya kendinizi ödüllendirmek için ideal bir seçim olacaktır. Hazırlaması biraz zahmetli olsa da, ortaya çıkan muhteşem lezzet tüm emeğinize değecektir. Her lokmada yoğun çikolata tadı ve çıtır bademin uyumunu hissedeceksiniz. Tarifi dikkatlice takip ederek, bu enfes tatlıyı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Bol çikolata sevenler için vazgeçilmez bir tarif. Deneyip yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

Tarif üç ana bölümden oluşmaktadır: Pandispanya, Çikolata Mousse ve Çikolatalı Sos.

Pandispanya İçin:

* 5 adet yumurta
* 125 gram toz şeker
* 5 adet yumurta beyazı (70 gram toz şekerle çırpılacak)
* 170 gram badem tozu
* 75 gram un

Çikolata Mousse İçin:

* 200 gram sıvı krema
* 250 gram bitter çikolata (%55 kakao oranı içeren)
* 400 gram çırpılmış krema
* 4 adet yaprak jelatin
* 20 gram acı biber (isteğe bağlı)
* 30 gram taze fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)

Çikolatalı Sos İçin:

* 250 gram ılık su
* 600 gram sıvı krema
* 200 gram glikoz şurubu
* 700 gram toz şeker
* 300 gram kakao
* 50 gram toz jelatin

Hazırlanışı

Tarifin üç ana bölümünü ayrı ayrı hazırlayıp sonrasında birleştireceğiz. Her adımda dikkatli olmak, mükemmel bir Çikolatalı Aşk Bombası elde etmenizi sağlayacaktır.

1. Bademli Pandispanya Hazırlanması:

Yumurta ve şekeri çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını şekerle çırpıp, yumurta ve şeker karışımına yavaşça ekleyin. Badem tozunu ve unu eleyin ve karışıma katın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

2. Çikolata Mousse Hazırlanması:

Jelatini ılık suda eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Sıvı kremayı ayrı bir kapta çırpın. Eritilmiş çikolataya çırpılmış kremayı ve jelatini ekleyin. İsteğe bağlı olarak acı biber ve fesleğen ekleyin. Son olarak çırpılmış kremayı katıp karıştırın.

3. Çikolatalı Sos Hazırlanması:

Su, sıvı krema, glikoz şurubu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kakao ve jelatini ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanyayı ikiye kesin. Alt tabaka üzerine çikolata mousse'u yayın. Üzerine diğer pandispanya tabakasını yerleştirin ve tüm tatlıyı çikolatalı sosla kaplayın. Soğutup servis yapın.