Muhteşem Bademli Vişneli Crumble Kek

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, ağızda dağılan bir lezzet deneyimi sunan bu bademli vişneli crumble kek tarifi, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Unutamayacağınız enfes bir tat için hemen denemenizi öneririz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, hem görselliği hem de lezzetiyle göz kamaştırıyor. Özellikle sevdiklerinizi ağırladığınız günlerde, kahvenizin veya çayınızın eşliğinde sunabileceğiniz mükemmel bir ikram alternatifi. Malzemelerin birleşimi ve pişirme süreci, mükemmel bir denge oluşturarak unutulmaz bir lezzet şöleni yaratıyor. Siz de bu tarifle unutulmaz bir kek deneyimi yaşayın!

Malzemeler: Kek Karışımı

* 3 adet büyük boy yumurta
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı kefir
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı badem unu* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 1 çay bardağı beyaz damla çikolata
* 12-15 adet vişne

Malzemeler: Crumble Üstü

* 50 gram un
* 50 gram soğuk tereyağı
* 1 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı

Öncelikle, crumble üstü için gerekli olan malzemeleri bir kapta birleştirin. Soğuk tereyağını un ve şekere ekleyip parmaklarınızla ufalayın. Bu karışımı buzdolabına koyarak beklemeye alın. Ardından kek karışımı için yumurtaları, sıvı yağı, kefiri ve şekeri bir kapta çırpın. Ayrı bir kapta ise unu, badem unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyip karıştırın. Son olarak, beyaz damla çikolataları ve vişneleri ilave edip hafifçe karıştırın. Yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine buzdolabından çıkardığınız crumble karışımını serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!