Nefis Anasonlu Balık Çıtırları
Bol baharatlı ve lezzetli dolmalık fıstıklı anasonlu balık çıtırları tarifi ile karşınızdayız! Bu enfes tarifi, özel bir akşam yemeği için ya da sevdiklerinizle paylaşmak için hazırlayabilirsiniz. Kızgın yağda çıtır çıtır kızartılan balık parçaları, ağızda dağılan bir lezzete sahip. Eşsiz baharat karışımı ve dolmalık fıstık, balığın tadını mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Yanında sunacağınız taze rezene salatası ve tartar sos ise bu lezzeti katlayarak artıracak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarif, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız!
Malzemeler: Lezzet Patlaması İçin
Bu tarifte hem levrek hem de mezgit balığı kullanarak daha zengin bir tat profili elde ediyoruz. İlk olarak, balık parçalarını hazırlamak için; 250 gram levrek, 250 gram mezgit, 1 yumurta, 10 gram kimyon, 10 gram anason tozu, 70 gram dereotu, 3 gram beyaz toz biber, 25 gram ayçiçeği yağı, 25 gram tuz, 10 gram karabiber, 10 gram zencefil ve 25 gram dolmalık fıstığa ihtiyacınız olacak. Kaplama için ise 25 gram un, 4 yumurta ve 300 gram panko (Japon ekmeği kırıntısı) kullanacağız. Kızartma için 50 gram ayçiçeği yağı yeterli olacaktır. Yanında servis edeceğiniz taze rezene salatası için; 50 gram taze rezene, 10 gram közlenmiş kırmızı biber, 10 gram kırmızı soğan, 10 gram maydanoz, 15 gram limon suyu konsantresi ve 5 gram sumak sosu hazırlayın. Son olarak, nefis tartar sosu için 40 gram salatalık turşusu, 20 gram kapari çiçeği, 10 gram dereotu ve 60 gram mayonez kullanacağız.
Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu
Öncelikle, balıkları baharatlarla iyice karıştırıp marine edin. Daha sonra, un, yumurta ve panko'dan oluşan üç aşamalı kaplama yöntemiyle her parçayı iyice kaplayın. Bol miktarda kızgın yağda altın sarısı kızarana kadar kızartın. Kızaran balık çıtırlarını kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzün. Bu arada, rezene salatasını hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırın. Tartar sosu için ise, salatalık turşusu, kapari, dereotu ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın. Son olarak, kızarmış anasonlu balık çıtırlarını, taze rezene salatası ve tartar sos ile servis yapın. Afiyet olsun!