Tarif Hakkında

Bu enfes alabalık tarifi, kuru soğan ve bol baharatın muhteşem uyumuyla balık sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Portakal dilimleriyle zenginleştirilen tarif, damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında veya hafif bir akşam yemeği için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek. Hazırlanması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabiliyor. Siz de hemen deneyin ve tadını çıkarın!

Malzemeler

* 2 adet alabalık* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı (veya zeytinyağı)
* 1/2 tatlı kaşığı nane
* 1/2 tatlı kaşığı kekik
* 1/2 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

1. Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın. Orta ve büyük boy kuru soğanları ince ince doğrayın. Alabalıkları yıkayıp kurulayın. Bir fırın kabına ayçiçek yağını dökün. Doğranmış soğanları yağın üzerine serpiştirin. Daha sonra alabalıkları soğanların üzerine yerleştirin. Baharatları (nane, kekik, pul biber, tuz, karabiber) alabalıkların üzerine eşit şekilde serpin. Kabı fırına verip 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi alabalıkların büyüklüğüne göre değişebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Servis Önerisi

Bu enfes alabalık tarifini limon dilimleri ve taze maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında patates kızartması veya salata da tercih edebilirsiniz.