Lezzetli ve Sıcak Bir Havuç Çorbası

Klasik çorbalardan sıkıldıysanız ve soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet arıyorsanız, tam da aradığınız tarif karşınızda! Bol baharatlı ve kremalı dokusuyla bu havuç çorbası, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay. Her lokmada sizi ısıtacak baharatların muhteşem uyumunu deneyimleyeceksiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolaylıkla temin edilebilir. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilir, daha yoğun bir kıvam için daha az su kullanabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz ya da krema ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes çorbaya bayılacaklar. Soğuk kış günlerinde kendinizi şımartmanın en güzel yolu!

Malzemeler

2 adet orta boy havuç2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1,5 litre sıcak su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip, pembeleşene kadar soteleyin. Daha sonra soyup küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri tencereye ekleyin. Tuz, köri, zerdeçal, zencefil ve karabiberi ilave edin. Malzemeleri birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsterseniz çorbayı tekrar tencereye alıp 5 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Havuç çorbasınızı daha da lezzetli hale getirmek için üzerine bir kaşık krema, yoğurt veya kızarmış ekmek dilimleri ekleyebilirsiniz. Taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. İsterseniz çorbanıza biraz limon suyu ekleyerek daha farklı bir tat elde edebilirsiniz. Her damak zevkine uygun bir sunum seçeneği bulabilirsiniz!