Nefis Bir Lezzet: Bal Kabağı Muhallebi

Rengiyle iştah açan bal kabağı, hafif ve lezzetli bir muhallebiyle buluştu. Bu tarif, hem görselliği hem de tadıyla sofralarınıza renk katacak. Özellikle sonbahar aylarında sıcak bir içecekle birlikte tüketmek oldukça keyifli. Hazırlaması da oldukça pratik, deneyen herkesin beğeneceğinden eminiz. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebileceğiniz bu tatlı, her öğünün yanında güzel bir alternatif olacaktır. Malzemeleri kolaylıkla bulabileceğiniz bu tarif, herkesin mutfağında kolayca hazırlanabilir.

Malzemeler: Bal Kabağı Hazırlığı

* 500 gram bal kabağı* 1 su bardağı toz şeker
* 1 avuç ceviz
* 1 su bardağı su

Malzemeler: Muhallebi Hazırlığı

* 500 ml. süt
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilin

Hazırlanışı

Öncelikle bal kabaklarını yıkayıp temizleyin, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Doğranmış bal kabağını, şekeri ve suyu tencereye koyup orta ateşte pişirin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ardından, cevizleri ekleyip karıştırın. Ayrı bir tencerede süt, un, nişasta ve şekeri çırpın. Kaynamaya yakın olan karışıma tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi bal kabaklı karışımla birleştirin ve karıştırın. Servis edeceğiniz kaba alın ve soğuması için bekletin. Soğuyan tatlıyı buzdolabında en az 2 saat bekletin. Soğuttuktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!