Unutamayacağınız Lezzet: Bal Kabaklı Cheesecake
Bu tarifle, bugüne kadar tattığınız tüm cheesecake'leri unutacaksınız! Yumuşacık, nefis bir lezzet sunan bu bal kabaklı cheesecake tarifi, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Minik porsiyonları sayesinde, istediğiniz kadar tadabilirsiniz. Özellikle sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak bu tarif, misafirlerinizi de çok etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Hem tatlı hem de hafif bir lezzet arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlık aşamaları oldukça pratik olup, kısa sürede enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz, keyifli anlarınıza eşlik edecek harika bir tatlı.Malzemeler ve Hazırlanması
Kuru malzemeler: 1/2 paket kakaolu petibör bisküvi, 80 gram tereyağı, 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi. Öncelikle bisküvileri robotta veya poşet içinde ezip, eritilmiş tereyağı ve Hindistan cevizi ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı mini cheesecake kaplarına eşit miktarda paylaştırın ve iyice bastırarak taban oluşturun. Buzdolabında en az 15 dakika bekletin.Cheesecake karışımı: 250 gram labne peyniri, 100 mililitre krema, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta, 1/2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı bal kabağı püresi. Labne peynirini, kremayı ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından yumurtayı, nişastayı, unu ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün.
Çikolata Sosu: 160 gram sütlü çikolata, 1/2 paket krema. Kremayı kaynatıp içine çikolatayı kırın. Çikolatanın tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra cheesecake'lerin üzerine dökün. Üzerini 1 yemek kaşığı damla çikolata ile süsleyebilirsiniz. En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.