Nefis Bir Lezzet: Bardakta Ganajlı Tiramisu

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Porsiyonluk hazırlanan bardakta ganajlı tiramisu, hem yapımı kolay hem de damakları şenlendiriyor. Misafirlerinizi etkileyecek bu enfes tatlıyı hazırlamak için gerekli malzemeler ve adım adım uygulama aşağıda sunulmuştur. Hemen mutfağa koşun ve bu harika lezzeti deneyimleyin! İşte, her lokmasıyla mutluluk verecek tiramisu tarifi… Aileniz ve sevdikleriniz için harika bir sürpriz olacak bu tatlıyı mutlaka deneyin. Hazırlık aşamaları oldukça pratik ve hızlıdır.

Malzemeler:

Krema İçin: 500 ml süt, 3 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta, 1 paket labne peyniri, 1 paket vanilya.
Ganaj İçin: 80 gr sütlü çikolata, 80 gr bitter çikolata, 1 paket (200 ml) sıvı krema, 1 çay kaşığı sıvı yağ.
Bisküvi İçin: 1 paket kedi dili bisküvisi, 1 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı granül kahve.

Hazırlanış:

1. Krema Hazırlanması: Öncelikle krema için; süt, un, şeker, yumurta, labne peyniri ve vanilyayı derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Daha sonra, orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı buzdolabında en az 1 saat bekletin.
2. Ganaj Hazırlanması: Ganaj için; sütlü ve bitter çikolataları benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta sıvı kremayı ısıtın ve kaynama noktasına gelmeden çikolataların üzerine dökün. Sıvı yağı ekleyip, karıştırın. Pürüzsüz ve parlak bir kıvam elde edene kadar çırpın. Soğumaya bırakın.
3. Bisküvi Hazırlanması: Kedi dili bisküvilerini sıcak suya batırıp kahve ile harmanlayın. Bisküviler yumuşayacak ve kahve aroması alacaktır. Sıcak suyun miktarını bisküvilerin yumuşama derecesine göre ayarlayabilirsiniz.
4. Tiramisu Sunumu: Bardaklara önce ıslatılmış bisküvilerden yerleştirin. Üzerine soğumuş kremadan ekleyin. Ardından tekrar bisküvi, krema ve en üstüne ganajı gezdirin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Üzerine kakao tozu veya rendelenmiş çikolata serpebilirsiniz. Afiyet olsun!