Bayat Ekmekleri Değerlendirin!

Artık bayat ekmekleriniz çöpe gitmeyecek! Bu tarifimizle, mutfağınızda kalan bayat ekmek dilimlerini lezzetli bir atıştırmalığa dönüştüreceksiniz. Hem ekonomik hem de pratik olan bu peynirli ekmek kızartması tarifiyle, hem damak zevkinizi şımartın hem de israfı önleyin. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kahvaltılarınıza veya akşam atıştırmalıklarınıza farklı bir lezzet katacak. Aileniz ve misafirleriniz de bu pratik ve lezzetli atıştırmalıktan çok memnun kalacaklar. Özellikle çocuklar için oldukça cazip bir seçenek olacaktır. Dilerseniz üzerine ketçap, mayonez veya farklı soslar ekleyerek damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Malzemeler

Tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabilecek türden. İşte peynirli bayat ekmek kızartması için gerekli malzemeler:
* 5-6 dilim bayat ekmek* 1 küçük boy kase peynir (damak zevkinize göre tercih edebilirsiniz)
* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Bayat ekmek dilimlerini istediğiniz boyutlarda kesin. Seçtiğiniz peyniri ekmeklerin üzerine yayın. Yumurtayı bir kapta çırpın. Çırpılmış yumurtaya tuz, pul biber ve nane ekleyin. Hazırladığınız karışıma ekmek dilimlerini batırın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve ekmek dilimlerini her iki tarafı kızarana kadar kızartın. Sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak yanında salata veya farklı soslar servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir ekmek kızartması için, ekmek dilimlerini kızartmadan önce birkaç dakika ılık süt veya suya batırabilirsiniz. Bu, ekmek dilimlerinin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Peynir olarak kaşar peyniri, beyaz peynir veya dilediğiniz her türlü peynir türünü kullanabilirsiniz. Kızartma işlemi için tereyağı yerine zeytinyağı kullanmak daha sağlıklı bir seçenek olacaktır. Üzerine dilediğiniz baharatları ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.