Nefis Bir Kahvaltılık: Soğanlı Acukalı Ekmek

Evde kalan bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu! Bu tarifimizle hem ekonomik hem de son derece pratik bir kahvaltılık ya da ara öğün hazırlayabilirsiniz. Soğanlı acukalı ekmek, hem doyurucu hem de ağızda bıraktığı enfes tat ile güne enerjik başlamanızı sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes bir lezzete kavuşmanızı garanti eder. Malzemeleri bulmanız da oldukça kolay, mutfağınızda zaten mevcut olan malzemelerle bu tarifi kolaylıkla deneyebilirsiniz. Bayat ekmeklerinizi çöpe atmak yerine, bu tarifle onları lezzetli bir şölene dönüştürebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek.

Gerekli Malzemeler

AÇUKALI KARIŞIM:

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tutam tuz
* 1 tutam karabiber
* 1 tutam kimyon
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 2 adet yumurta
* 2 dilim bayat ekmek (küp doğranmış)

MAYDANOZLU SOS:

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 tutam tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlanış

Öncelikle, acukalı karışımı hazırlayalım. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Sıcak suyu ekleyip, karıştırın. Küçük küpler halinde doğradığınız bayat ekmekleri ve yumurtaları da ekleyerek, ekmekler yumuşayana ve yumurtalar pişene kadar karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta, maydanozu, tuzu, zeytinyağını ve nar ekşisini karıştırarak maydanozlu sosu hazırlayın. Hazırladığınız soğanlı acukalı ekmek karışımını, maydozlu sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!