Nefis Bir Kahvaltılık: Soğanlı Acukalı Ekmek
Evde kalan bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu! Bu tarifimizle hem ekonomik hem de son derece pratik bir kahvaltılık ya da ara öğün hazırlayabilirsiniz. Soğanlı acukalı ekmek, hem doyurucu hem de ağızda bıraktığı enfes tat ile güne enerjik başlamanızı sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede enfes bir lezzete kavuşmanızı garanti eder. Malzemeleri bulmanız da oldukça kolay, mutfağınızda zaten mevcut olan malzemelerle bu tarifi kolaylıkla deneyebilirsiniz. Bayat ekmeklerinizi çöpe atmak yerine, bu tarifle onları lezzetli bir şölene dönüştürebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecek.Gerekli Malzemeler
AÇUKALI KARIŞIM:
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tutam tuz
* 1 tutam karabiber
* 1 tutam kimyon
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 2 adet yumurta
* 2 dilim bayat ekmek (küp doğranmış)
MAYDANOZLU SOS:
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)* 1 tutam tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi