Bayat Ekmek Böreği Tarifi
Bayat ekmekleriniz artık çöpe gitmeyecek! Bu pratik tarifle, hem ekonomik hem de lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirmeniz ve kısa sürede hazırlamanız oldukça kolay. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes ekmek böreğinden çok memnun kalacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemeler, evde kolayca bulunabilecek türden. Deneyip, yorumlarınızı bekliyoruz!Malzemeler
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ* 4 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 4 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 demet ıspanak (temizlenmiş ve ince kıyılmış)
* 2 su bardağı süt
* 3 adet yumurta
* 1/2 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 adet bayat ekmek (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
1. Öncelikle, kuru ve taze soğanları tereyağı ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Ardından, ince kıyılmış ıspanakları ekleyip, yumuşayana kadar pişirin.2. Ayrı bir kapta, yumurtaları, sütü, karabiberi ve tuzu çırpın.
3. Hazırladığınız ıspanaklı karışımı, küp küp doğranmış bayat ekmek ile karıştırın.
4. Daha sonra, yumurtalı süt karışımını ekleyip, iyice harmanlayın.
5. Hazırladığınız karışımı, yağlanmış bir fırın kabına dökün ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı üstü kızarana kadar pişirin.
7. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!