Bayat Ekmek Köftesi Tarifi

Evde kalan bayat ekmekleri değerlendirmenin en pratik ve lezzetli yolu! Bu tarifimizde kıyma kullanmadan, sadece bayat ekmeklerle enfes köfteler hazırlayacağız. Malzemeler oldukça basit ve mutlaka elinizin altında bulunan malzemelerden oluşuyor. Hazırlaması da oldukça kolay, kısa sürede afiyetle yiyebileceğiniz bir tarif. Hem ekonomik hem de oldukça doyurucu olan bu bayat ekmek köftesi, sizleri de büyüleyecek. Özellikle çocukların çok seveceği bir lezzet. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Tarifimiz için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın: 1 adet bayat ekmek, 1 su bardağı su, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu, 1 çay kaşığı köfte baharatı ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Hazırlanış

Öncelikle bayat ekmeği suda ıslatarak yumuşatın. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Islanan ekmeği iyice sıkarak suyunu çıkarın. Ardından geniş bir kapta ekmek, soğan, sarımsak, yumurtalar, tüm baharatlar ve doğranmış maydanoz ile dereotunu iyice karıştırın. Karışıma rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip tekrar karıştırın. Karışımın kıvamını kontrol edin, gerekirse daha fazla ekmek kırıntısı ya da su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı köfte şekilleri vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!