Tarif Hakkında
Usta şefin imzasını taşıyan bu tarifte, Türk mutfağının sevilen lezzeti bazlama, Asya esintileriyle buluşuyor. Mango chutney'li croque madame, klasik tarifi bambaşka bir boyuta taşıyor. Hem çıtır çıtır, hem de yumuşak bir dokuya sahip olan bu lezzet, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlığı oldukça pratik olan tarif, hem özel günlerinizde hem de hafta içi akşam yemeklerinizde ideal bir seçenek. Her lokmada farklı tatların bir araya gelmesi, size benzersiz bir gastronomi deneyimi yaşatacak. Üstelik, malzemeler oldukça kolay bulunabiliyor. Deneyin ve damak zevkinize keyifli bir sürpriz yapın!
Malzemeler
Croque Madame için:
3 dilim bazlama, 6 yemek kaşığı beşamel sos, 200 gram cheddar peyniri, 150 gram dana füme, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet yumurta
Mango Chutney için:
1 adet mango, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kişniş tohumu, 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/4 çay kaşığı pul biber, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı bal, 1/4 çay kaşığı çörek otu
İncirli Garnitür için:
1/4 demet nane, 1/4 adet limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet incir, 1 çay kaşığı bal
Hazırlanışı
Öncelikle mango chutney'sini hazırlayalım. Mango, soğan ve sarımsağı incecik doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanı kavurun. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, doğranmış mango, baharatlar ve balı ekleyin. Kısık ateşte, mango yumuşayana kadar pişirin. Son olarak çörek otunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Ardından, bazlama dilimlerinin üzerine beşamel sosu yayın. Üzerine dana füme ve cheddar peyniri koyun. Başka bir bazlama dilimle kapatın ve hafifçe bastırın. Tereyağını eritip, bazlama sandviçini kızartın. Üzerine kırılmış yumurtayı ekleyip pişirin. Pişen croque madame'i servis tabağına alın. İncirleri küçük parçalar halinde doğrayıp, nane, limon suyu ve bal ile karıştırın. Hazırladığınız incirli garnitürü croque madame'nin üzerine ekleyip, mango chutney ile servis edin. Afiyet olsun!