Tarif Hakkında

9-12 aylık bebekler için özel olarak hazırlanmış, besleyici ve lezzetli bir kuşkonmaz çorbası tarifi. Bu tarif, bebeğinizin gelişimine katkıda bulunacak değerli vitamin ve mineraller içerir. Hassas mideleri için kolay sindirilebilir malzemeler kullanılmış, pürüzsüz bir kıvam elde edilmiştir. Parmesan peyniri, çorbaya hem lezzet hem de kalsiyum katmaktadır. Tüm malzemeler özenle seçilmiş ve bebeğinizin sağlığı düşünülerek hazırlanmıştır. Tarif, kolay uygulanabilir adımlarıyla annelerin işini kolaylaştıracaktır. Bu pratik ve sağlıklı tarif ile bebeğinizin beslenmesine keyif katacaksınız.

Malzemeler

  • 1/2 kg. kuşkonmaz
  • 1 diş sarımsak
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Hazırlanışı

Öncelikle, kuşkonmaz, patates ve soğanları iyice yıkayıp temizleyin. Kuşkonmazların uç kısımlarını kesin ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanları da küçük parçalar halinde doğrayın. Patatesleri de kuşkonmazlarla aynı boyutta küp küp doğrayın. Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Soğanları ve sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Daha sonra doğranmış patatesleri ve kuşkonmazları ilave edin. Tavuk suyunu ekleyin ve malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar blenderdan geçirin. Ardından, parmesan peynirini ve fesleğeni ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Bebeğinize servis etmeden önce çorbanın sıcaklığını kontrol edin.

Püf Noktaları

Bebeğinizin hassas midesi için, çorbayı çok pürüzsüz hale getirmek için daha uzun süre blenderdan geçirebilirsiniz. İsterseniz, çorbaya biraz daha tavuk suyu ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bebeğinizin alerjik reaksiyon göstermemesi için, malzemeleri dikkatlice seçin ve yeni bir malzeme denediğinizde, ilk defa az miktarda verin. Bu tarif, bebeğinizin beslenmesine katkıda bulunacak sağlıklı bir seçenektir.