Tarifin Faydaları
Bu enfes alkali omlet tarifi, uzun süre tok tutması ve sebzelerle zenginleştirilmiş besin değeriyle öne çıkıyor. Sabah kahvaltılarınıza veya hafif öğlen yemeklerinize mükemmel bir seçenek sunuyor. Protein ve lif açısından oldukça zengin olan bu tarif, sağlıklı beslenmeyi hedefleyenler için ideal. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik. Aynı zamanda, lezzetli ve doyurucu bir deneyim sunuyor. Deneyimli aşçılar kadar, mutfakta yeni olanlar için de uygundur. Besleyici ve lezzetli bir yemek arıyorsanız, tam size göre bir tarif.Malzemeler
* 1 adet yumurta* 3 adet yumurta akı
* 10 dal dereotu
* 10 dal maydanoz
* 1 adet küçük boy kapya biber (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kekik
* 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
* 1/2 çay kaşığı kaya tuzu
Hazırlanış
1. Kapya biberi ince ince doğrayın. Dereotu ve maydanozu yıkayıp incecik kıyın.2. Yumurta ve yumurta aklarını derin bir kapta çırpın. Tuz ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın.
3. Hazırladığınız karışıma doğranmış kapya biber, dereotu ve maydanozu ekleyin. Tekrar karıştırın.
4. Orta ateşte tereyağını eritin. Hazırlanan karışımı tavaya dökün ve altını kısın.
5. Omletin her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Arzuya göre, pişirme esnasında omletin üzerine birkaç damla su ekleyerek daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
6. Pişen alkali omleti servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edin. Yanında tercih ettiğiniz sebzelerle birlikte sunabilirsiniz.