Nefis Acılı Ezme Salatası

Sofraların vazgeçilmez mezesi, bol acılı ezme salatasının tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes lezzeti hazırlamak oldukça kolay. Taze ve kaliteli malzemelerle hazırladığınızda, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacağından emin olabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli salatayı çok sevecekler. İşte, ağız sulandıran acılı ezme salatası tarifi: Hazırlaması pratik, tadı ise bir harika! Özellikle yaz aylarının sıcak günlerinde serinletici bir alternatif olarak sofranızda yerini alabilir. Siz de bu muhteşem lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler

İşte ihtiyacınız olacak malzemeler: 2-3 adet domates, 2 adet kapya biber, 1 adet yeşil biber, 1 küçük boy soğan, 5-6 dal maydanoz, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 adet limon suyu, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı sumak. Malzemelerin tazeliğine dikkat ederseniz, acılı ezme salatasınızın lezzeti daha da artacaktır. Ayrıca, dilerseniz salatanıza farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hazırlanışı

Öncelikle domatesleri, kapya biberleri, yeşil biberi ve soğanı iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Maydanozu da kıyın. Daha sonra, zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, nar ekşisi, limon suyu, sarımsak, tuz, pul biber, kuru nane ve sumağı derin bir kapta birleştirin. Hazırladığınız sosu doğradığınız sebzelerin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Acılı ezme salatasınız hazır! Bu tarifi dilerseniz daha acılı yapmak için pul biber miktarını artırabilirsiniz. Afiyet olsun! Servis etmeden önce, en az 30 dakika buzdolabında bekletmek, tatların daha iyi birleşmesini sağlayacaktır. Buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz. Salatanızı ekmek, pide veya lavaş ile servis edebilirsiniz.