Muhteşem Bir Lezzet: Bol Cevizli Tepsi Tatlısı

Kan şekerini dengelemeye yardımcı olan tarçın ile hazırlanan bu enfes tepsi tatlısı, baklavayı aratmayacak kadar lezzetli. Bol miktarda ceviz ile zenginleştirilmiş tarifimiz, hem pratik hem de son derece doyurucu. Hafif tatlı sevenler için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu baklava tadında tatlıya bayılacak. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifle, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. Sıcak servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Malzemeler: Harika Bir Lezzet İçin Gerekliler

Hamur İçin:

1 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı sirke
1/2 paket kabartma tozu
6 çay bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı şeker
200 gram ceviz (ince kıyılmış)

Şerbet İçin:

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet Yolculuğu

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ardından limonu çıkarıp, şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tatlımızı hazırlamaya başlayabiliriz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm hamur malzemelerini karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın. Üzerine bolca kıyılmış ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, sıcakken soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Bu bol cevizli tepsi tatlısı ile misafirlerinizi etkileyin! Afiyet olsun!