Bulgurla hazırlanan enfes bir lezzet şöleni: Bol soslu köfte tarifi! Hafta sonu için ideal, pratik ve son derece lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve zahmetsiz. Malzemeler her mutfakta kolaylıkla bulunabilen türden. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Püf noktalarıyla mükemmel bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Şimdi, bu eşsiz lezzeti keşfetmeye hazırlanın!
Köfte İç Malzemeleri ve Hazırlanması
1 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı ılık su, 1 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı biber salçası, 2-2,5 çay kaşığı tuz, 1,5 çay kaşığı kimyon ve 1 su bardağı unu bir kapta iyice karıştırın. Bulgurun suyu iyice çekmesi için en az 15 dakika bekletin. Daha sonra yumurtayı ekleyip tekrar yoğurun. Karışımın kıvamı köfte harcı kıvamında olmalıdır. Eğer çok kuruysa biraz daha su, çok cıvık ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin veya kızartın.
Sos Hazırlama ve Sunum
2 kahve fincanı zeytinyağını bir tencerede ısıtın. 7-8 diş dövülmüş sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. 4 tatlı kaşığı biber salçası, 2 adet doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyin. Malzemeleri karıştırıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sosun kıvamını ayarlamak için dilediğiniz gibi su ekleyebilirsiniz. Pişen köfteleri bolca sos ile birlikte servis edin. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Bu soslu fellah köftesi tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Köftelerin daha lezzetli olması için, bulgurun suyunu iyice çekmesi önemlidir. Sosun kıvamını ayarlamak için suyu kontrollü bir şekilde ekleyin. Kızartma yerine fırında pişirmeyi tercih ederseniz, daha sağlıklı bir seçenek elde edebilirsiniz. Dilerseniz, köfte harcına farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun!