Muhteşem Mandalinalı Pasta İçin Malzemeler
Bu tarifte, ağızda dağılan bir kek ve enfes bir mandalina kremasıyla buluşuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, rulo pasta severlerin yeni favorisi olacak. İşte ihtiyacınız olan malzemeler:Mandalina Kreması İçin:
* 1 su bardağı mandalina suyu* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1/2 çay bardağı su
* 1 paket vanilin
Kek İçin:
* 5 adet yumurta* 50 gram ayçiçek yağı
* 50 gram süt
* 50 gram un
* 50 gram şeker
* 3 damla limon suyu
* 1 tutam tuz
Süsleme İçin:
* 200 mililitre krema* 1 tutam pudra şekeri
Mandalinalı Pasta Hazırlanışı: Adım Adım
Öncelikle, mandalina kremasını hazırlayalım. Mandalina suyunu, şekeri, mısır nişastasını ve suyu bir tencerede karıştırıp, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az bir saat bekletin. Bu süreç, kremanın kıvam alması ve daha lezzetli olması için önemlidir. Soğuyan kremayı bir kenarda bekletelim.Şimdi kekimizi hazırlayalım. Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla ayçiçek yağını, sütü, unu, limon suyunu ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
Soğuyan keki dikkatlice rulo yapın. Daha sonra kekin içine soğutulmuş mandalina kremasını sürün ve tekrar rulo yapın. Son olarak, kremayı çırpıp üzerine sürün ve pudra şekeri ile süsleyin. Bu muhteşem mandalinalı pasta artık servise hazır! Afiyet olsun!