Nefis Çikolata ve Cevizli Kurabiye

İçi nemli, dışı kıtır kıtır, enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Bu eşsiz lezzeti denemeden geçmeyin. Çikolatanın yoğun tadı ve cevizin çıtırtısı mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayabileceğiniz bu harika tarifi hemen deneyin ve damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakın. İşte, pratik ve lezzetli çikolata ve ceviz parçalı kurabiye tarifi...

Malzemeler

* 100 gram soğuk tereyağı
* 1 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
* ½ paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı (silme) karbonat
* 80 gram sütlü çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
* 40 gram bitter çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
* 100 gram ceviz içi (iri parçalanmış)

Hazırlanışı

1. Öncelikle, soğuk tereyağını ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yavaş yavaş yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek karışıma ekleyin. Yoğurma işlemine spatula ile devam edin. Çok fazla yoğurmayın, malzemeler birleşene kadar yoğurmak yeterli olacaktır. Son olarak, doğranmış sütlü ve bitter çikolata ile ceviz parçalarını ekleyip hafifçe karıştırın.
2. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyelerin aralarında yeterli boşluk bırakın, çünkü pişerken yayılacaklar. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
3. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kadar tepside bekletin. Daha sonra, tamamen soğumadan önce tel rafa alın. Tamamen soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Servis Önerileri

Bu enfes kurabiyeleri çay, kahve veya süt ile birlikte servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya vanilya sosuyla da süsleyebilirsiniz.