Çikolata Kaplı Madlen Kek: Lezzetli Bir Tarif

Narenciye aromalı minik madlen kekleri, lezzet yolculuğuna çikolata ile devam ediyor. Bu tarifle, ağızda dağılan, enfes bir çikolata kaplı madlen kek deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem çay saatleriniz hem de özel günleriniz için mükemmel bir ikram seçeneği. Kekin hafif narenciye aroması ve bitter çikolatanın yoğun tadı, mükemmel bir uyum yakalıyor. Antep fıstığı ile süslemeniz, sunumunuzu da bir üst seviyeye çıkaracak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Madlen Kek İçin

* 3 adet yumurta
* 2/3 su bardağı toz şeker
* 1 adet limonun rendesi ve suyu
* 1 su bardağı un
* 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
* 90 gram eritilmiş tereyağı

Malzemeler: Çikolata Kaplaması İçin

* 120 gram bitter çikolata* 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Hazırlanışı

Öncelikle, madlen kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ve suyunu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaşça karışıma katın. Eritilmiş tereyağını da ekleyip hafifçe çırpın. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış ve unlanmış madlen kalıplarına paylaştırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Pişen kekler soğuyana kadar kalıplarda beklesin. Çikolata kaplaması için, bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Soğumuş madlen keklerini erimiş çikolataya batırın. Fazla çikolatasını süzün ve Antep fıstığı serpin. Soğuması için tel rafa alın. Artık enfes çikolata kaplı madlen kekleriniz hazır! Afiyet olsun!