Nefis Çikolata Soslu Hindistan Cevizli Kurabiyeler
Pastanelerde satılanlara taş çıkartacak kadar lezzetli, ağızda dağılan bu çikolata soslu Hindistan cevizili kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem çocukların hem de büyüklerin çok seveceği bir lezzet sunuyor. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede harika kurabiyelere sahip olabilirsiniz. Dilerseniz çay saatlerinizin vazgeçilmezi, dilerseniz sevdiklerinize harika bir hediye olabilir. Özel günlerde veya misafir ağırlamalarında sunabileceğiniz bu enfes kurabiyeler, sofralarınıza ayrı bir hava katacak. Yapılış aşamalarını dikkatlice takip ederek, siz de bu muhteşem lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve pişman olmayacaksınız!
Malzemeler: Kurabiye Hamuru
100 gram margarin, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı nişasta, 1/2 su bardağı Hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 3-4 su bardağı unu bir kapta karıştırarak kurabiye hamurunu hazırlayın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamını kontrol etmek için, ara sıra biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu işlem, kurabiyelerin daha güzel şekil almasını sağlayacaktır. Dinlendirme süresinden sonra, hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ya da dilediğiniz şekillerde elinizle kurabiyeleri oluşturun.
Malzemeler: Çikolata Sosu
80 gram sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya 2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığını ekleyin. İyice karıştırarak, pürüzsüz bir çikolata sosu elde edin. Hazırladığınız kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra, henüz sıcakken çikolata sosuyla kaplayın. Üzerine dilediğiniz gibi süslemeler ekleyebilirsiniz. Çikolatanın donması için biraz zaman tanıyın. Sonrasında, afiyetle tüketebilirsiniz. Bu enfes kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Hazırlanış
Öncelikle kurabiye hamurunu hazırlayın. Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ya da istediğiniz şekillerde elinizle kurabiye yapın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun!