İşte Muhteşem Bir Lezzet: Çikolatalı Cheesecake Kek
Bu tarif, hem kek hem de cheesecake keyfini bir arada sunuyor. Eşsiz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem kolay hem de hızlı hazırlanan bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için ideal bir seçenek. İçerisindeki çikolatalı cheesecake dolgusu, kekin lezzetini kat be kat artırıyor. Hazırladığınız keki dilediğiniz gibi süsleyerek sunumunu daha da şık hale getirebilirsiniz. Çay saatlerinizin ya da özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarif, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes keki çok seveceklerdir.Çikolatalı Cheesecake Dolgusu İçin Malzemeler
* 1 adet yumurta* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı şeker
* 250 gram labne peyniri
Çikolatalı Kek Hamuru İçin Malzemeler
* 125 gram tereyağı* 1 paket vanilin
* 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 75 gram bitter çikolata
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
* 2 su bardağı un
Hazırlanış
Cheesecake Dolgusu: Öncelikle cheesecake dolgusunu hazırlayalım. Yumurtayı, nişastayı, şekeri ve labne peynirini bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.Kek Hamuru: Tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü, eritilmiş bitter çikolatayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.
Kek kalıbının tabanına kek hamurundan bir miktar dökün. Üzerine hazırladığınız cheesecake dolgusunu yayın. Kalan kek hamurunu da dolgunun üzerine dökün ve hafifçe yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!