Nefis Mısır Gevrekli Kurabiye

Bu tarifle pratik ve lezzetli bir mısır gevrekli kurabiye hazırlayacaksınız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak cinsten. Çocuklarınızın da çok seveceği bu kurabiyeleri, özel günlerde ikramlık olarak da sunabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kısa süren bu tarif ile kısa sürede misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. İşte enfes kurabiyeler için gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışı...

Gerekli Malzemeler

Kuru Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islak Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Ek Malzemeler:

  • 1 kavanoz sürülebilir çikolata
  • 1 kase mısır gevreği

Hazırlanış

1. Öncelikle derin bir kapta yumurtaları, şekeri ve sıvı yağı iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin. Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edebilirsiniz.
2. Hazırladığınız kurabiye hamuruna sürülebilir çikolatayı ve mısır gevreğini ekleyin. Hafifçe karıştırarak malzemelerin birbirine homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Çok fazla karıştırmamaya özen gösterin, aksi takdirde mısır gevrekleri ezilebilir.
3. Hazırladığınız hamuru istediğiniz şekil ve boyutlarda kurabiye kalıplarıyla şekillendirin veya yuvarlak kurabiyeler elde etmek için elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden pişirme süresini kontrol etmenizde fayda var.
4. Kurabiyelerinizin altın sarısı bir renk alması ve üzerlerinin kızarması pişmiş olduklarının bir göstergesidir. Fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!