Klasik churros tariflerinden farklı olarak, bu tarifte şerbet yok! Daha çıtır bir yapı için özel bir hamur hazırlayacağız. Öncelikle, 1 su bardağı unu, 1/2 su bardağı suyu, 2 adet yumurtayı, 60 gram eritilmiş tereyağını ve 1/2 çay kaşığı tuzu derin bir kapta iyice karıştırın. Pürüzsüz ve homojen bir kıvam elde edene kadar mikser kullanabilirsiniz. Hamurun yoğunluğuna dikkat edin, çok sulu olmamalıdır. Arzu ederseniz, daha yoğun bir hamur elde etmek için biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırlanan hamuru en az 30 dakika dinlendirmeye bırakın. Bu süre hamurun daha da kıvamlanmasını sağlayacaktır. Dinlendirme sonrasında hamurunuzu tekrar karıştırın ve yağda kızartmaya hazır hale getirin.
Churrosların Kızartılması
Büyük bir tencerede 1,5 su bardağı sıvı yağı orta ateşte ısıtın. Yağın iyice kızdığından emin olun. Kızgın yağda, hamurdan küçük parçalar kopararak, churros şeklini verin. Bu işlemi çubuk veya özel bir sıkma torbası kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Churrosları her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran churrosları kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Fazla yağın alınması çıtır bir kıvam için çok önemlidir. Sıcakken servis edebileceğiniz gibi, soğuyunca da afiyetle tüketebilirsiniz.
Churrosların Sunumu
Kızarmış churrosları, 1/2 su bardağı toz şekerle kaplayın. Ayrı bir kapta benmari usulü erittiğiniz 90 gram bitter çikolatayı, küçük bir kapta hazırlayıp churroslarınızın üzerine gezdirebilirsiniz. Sıcak çikolata sosuyla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!