Nefis Bir Lezzet: Kolay Katmer
Evde mis gibi kokan, çıtır çıtır ve son derece lezzetli bir katmer yapmak ister misiniz? Baklavalık yufka ile hazırlanan bu tarif, pratikliği ve enfes tadıyla sizi büyüleyecek. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri her yerde bulunabilen bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu kolay katmer tarifiyle, mutfakta harikalar yaratacaksınız. İşte size ağız sulandıran, unutamayacağınız bir lezzet deneyimi sunacak tarifimiz. Hazırlanışı oldukça basit ve kısa sürede mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Deneyin ve tadını çıkarın!Malzemeler Listesi
* 2 adet baklavalık yufka* 50 gram tereyağı (eritilmiş)
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı
* 1 yemek kaşığı kaymak (tercihen)
* 1 top dondurma (süslemek için)
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle, baklavalık yufkalarınızı tezgah üzerine serin. Yufkaları ikiye bölüp, daha küçük parçalar elde edebilirsiniz, bu şekilde daha kolay katlama yapabilirsiniz. Tereyağını eritip, bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine eşit miktarda sürün. Şeker ve Antep fıstığını yufkaların üzerine serpin.2. Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın. Ruloları istediğiniz büyüklükte kesin. Daha sonra, küçük parçaları katlayarak dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız katmerleri aralıklı olarak yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, sıcakken kaymak ve dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu evde kolay katmer tarifini dilediğiniz gibi özelleştirebilir, farklı soslar ve malzemelerle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!