Lezzetli Ispanaklı Rulo Börek

Hazır yufka kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis börek tarifi, hem pratik hem de son derece lezzetli. Çıtır çıtır dışı ve enfes iç harcıyla, kahvaltılarda veya ara öğünlerde mükemmel bir tercih. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes rulo börekten çok memnun kalacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Hazırlanışı da oldukça basit, bu yüzden deneyebilirsiniz. Hatta, çeşitlendirmek için iç harcına farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Deneyerek size en uygun lezzeti bulabilirsiniz. Bu tarif, hem zamandan hem de emekten tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Malzemeler

Yufka ve İç Malzemeler:

* 3 adet yufka
* 1 bağ taze ıspanak (iyice yıkayıp ince ince doğranmış)
* 1 avuç kıyma (dana veya kuzu kıyması tercih edilebilir)
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber

Sosu İçin:

* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 3/4 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

* 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
* 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı kavurun ve kıymayı ekleyip birlikte pişirin. Ardından, ince ince doğranmış ıspanağı ekleyin ve iyice karıştırın. Baharatları da ekleyip, ısınana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra, hazırladığınız iç harcını soğumaya bırakın. Yufkaları birbiri üzerine sererek yayın. Hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Sıkıca sararak rulo şeklini verin. Ruloları 2-3 parmak genişliğinde kesin. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağı çırpın. Hazırladığınız ruloları bu karışıma batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve susam-çörek otu karışımını serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!