Muhteşem Kadayıflı Revani

Klasik revani tarifini geride bırakacak kadar lezzetli, üstü çıtır çıtır kızarmış bu özel revani tarifini deneyin. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifte, kadayıfın çıtır dokusu ve revaninin yumuşaklığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Hem görsel açıdan hem de damakta bıraktığı lezzet ile unutulmaz bir deneyim sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes revaniye bayılacaklar. Sıcak servis edildiğinde tadına doyum olmayacak. Malzemeleri hazırladıktan sonra, kısa sürede bu nefis tatlıyı sofranıza taşıyabilirsiniz.

Malzemeler: Kadayıflı Revaninin Sırrı

Revani Hamuru İçin:

* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* 1,5 su bardağı yoğurt
* 2 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı ince kıyılmış kadayıf

Şerbeti İçin:

* 2,5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* ½ limon suyu

Süsleme İçin:

* ½ su bardağı ince kıyılmış kadayıf* 1 tutam toz Antep fıstığı

Hazırlanışı: Adım Adım Kadayıflı Revani

1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için; şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Ardından, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağı, irmiği, unu, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Son olarak ince kıyılmış 1,5 su bardağı kadayıfı ilave edip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
2. Fırından çıkan revani hala sıcakken üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Şerbeti iyice çekmesi için en az 1 saat bekletin.
3. Servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış kadayıf ve Antep fıstığını serpin. Afiyet olsun!