Pazar Kahvaltısının Vazgeçilmezi: Sucuklu Peynirli Milföy Böreği
Pazar kahvaltılarını daha lezzetli hale getirmek için pratik bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifimizle, dışı çıtır çıtır, içi bol malzemeli enfes bir sucuklu peynirli milföy böreği hazırlayacaksınız. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetten çok memnun kalacak. Hazırlık süreci oldukça kolay ve hızlıdır, böylece hafta sonunuzun keyfini çıkarırken güzel bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede ağız sulandıran bir böreğe sahip olacaksınız. Sıcacık servis ettiğinizde, mis gibi kokusu ve lezzetiyle tüm aileyi masaya toplayacak. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu börek, pazar kahvaltılarının yeni favorisi olacak.
Malzemeler
* 8 kare milföy hamuru * 8 tatlı kaşığı domates püresi * 100 gram çeçil peyniri * 150 gram sucuk (tercihen kuru) * 4 adet kokteyl domates (veya 1 adet büyük domates) * 4 adet yeşil biber (veya 1 adet yeşil biber) * 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle, milföy hamurlarını çözülmüş olarak hazırlayın. Sucuğu küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri ve kokteyl domatesleri de küçük parçalar halinde kesin. Çeçil peynirini de ufalamaya hazırlayın. Her bir milföy hamuru karesinin üzerine bir tatlı kaşığı domates püresi sürün. Daha sonra, doğradığınız sucuk, yeşil biber ve domatesleri eşit miktarda yayın. Üzerine de ufalamış olduğunuz çeçil peynirini serpiştirin. Hamurun kenarlarını içeri doğru katlayarak üçgen veya kare şekiller oluşturun. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerlerine fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Yanında çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında yoğurt veya salata da ikram edebilirsiniz. Farklı peynir çeşitleri deneyerek kendinize özel bir lezzet yaratabilirsiniz.