Yer Fıstıklı Krokan: Lezzetli ve Kolay Bir Tarif

Tatlı bir şeyler atıştırmak istediğinizde, canınız çıtır çıtır bir şeyler çektiğinde imdadınıza yetişecek pratik bir tarif: Yer fıstıklı krokan! Bu enfes lezzeti hazırlamak oldukça kolay ve kısa sürede ağzınızın tadını yerine getirecek. Hem kendi başına harika bir atıştırmalık, hem de çeşitli tatlı tariflerinde kullanabileceğiniz harika bir malzeme. Hazırlayacağınız krokanları dondurarak uzun süre saklayabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Çikolata kaplı tatlılarda, kurabiyelerde, dondurmaların üzerinde ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz farklı kuruyemişler ekleyerek kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Malzemeler

* 2 su bardağı yer fıstığı* 2 su bardağı toz şeker
* 4 damla limon suyu

Hazırlanış

1. Öncelikle yer fıstıklarını temiz bir tavaya alıp, orta ateşte hafifçe kavurun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmanız, fıstıkların yanmasını önleyecektir. Kavurma işlemi sırasında fıstıkların güzel bir koku yaymaya başlaması ve hafifçe kızarması yeterli olacaktır. Fazla kavurursanız yanabilirler. Ardından toz şekeri ekleyip, sürekli karıştırarak eritin. Şekerin tamamen erimesi ve karamelize olması çok önemlidir. Limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya ve kabarmaya başlayacaktır. Bu aşamada dikkatli olmak ve sürekli karıştırmak çok önemli, çünkü çok hızlı bir şekilde kıvam alıyor.
2. Karışımın koyulaşarak altın sarısı bir renk almasını bekleyin. Bu, yaklaşık 5-7 dakika sürebilir. Hazır olduğunda, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün ve hemen spatula ile yayıp ince bir tabaka haline getirin.
3. Krokanlar tamamen soğuyup sertleşene kadar dokunmayın. Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte kırın ve ağzınızın tadını çıkarın!

Saklama Önerileri

Hazırladığınız yer fıstıklı krokanları hava almayan bir kapta veya streç filme sararak buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.