Guacamole Soslu Tavuk İçin Malzemeler

Bu tarifte, Meksika mutfağının enfes lezzeti guacamole sosu, Türk mutfağının vazgeçilmezi pastırma ile buluşarak, unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Avokadonun kremamsı dokusu, limonun ferahlığı ve baharatların sıcaklığı ile harmanlanan guacamole, tavuk göğsünün yumuşaklığı ve çıtır pastırmanın lezzetiyle mükemmel bir uyum yakalıyor. Özellikle akşam yemeklerinde veya misafir ağırlamalarında tercih edebileceğiniz bu tarifi, pratikliği ve enfes tadıyla çok seveceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif için gerekli malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz. Yemeğinizi daha da zenginleştirmek için, yanında pilav veya patates kızartması tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Guacamole Sosu İçin Gerekli Malzemeler:

* 2 adet olgun avokado
* 1/2 adet limon suyu
* 5-6 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)
* 5-6 adet kuru domates (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon

Tavuk ve Pastırma İçin Gerekli Malzemeler:

* 4 adet tavuk göğsü (tercihen fileto)
* 4 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 dilim pastırma (ince dilimlenmiş)

Guacamole Soslu Tavuk Hazırlanışı

Öncelikle guacamole sosunu hazırlayarak başlayalım. Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Avokadoları bir kaseye alıp çatal yardımıyla iyice ezin. Limon suyunu, maydanozu, kuru domatesleri, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Tadına bakarak gerekirse tuz ve baharat miktarını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız guacamole sosunu bir kenara alın. Ardından, tavuk göğüslerini yıkayıp kurulayın. Tavuğu orta ateşte kızartın ya da fırında pişirin. Tavuklar pişerken, pastırmayı küçük parçalar halinde kızartıp çıtır hale getirin. Pişen tavuk göğüslerinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Daha sonra, üzerine bolca guacamole sosu ekleyin ve çıtır pastırma parçalarıyla süsleyin. Sıcak olarak servis edin.

Servis Önerileri

Bu enfes tavuk yemeğini sıcak olarak servis etmenizi öneriyoruz. Yanında pilav, patates kızartması veya salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Özellikle akşam yemeklerinde veya misafir ağırlamalarında tercih edilebilecek bir tariftir.