Tarif Hakkında

Bu tarif, çıtır çıtır dokusuyla tadına doyamayacağınız, pratik ve lezzetli bir bademli hindistan cevizi tavuk yemeği sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, bir kere denediğinizde sık sık yapmak isteyeceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir akşam yemeği seçeneği. Özellikle çocukların çok seveceği, doyurucu ve sağlıklı bir protein kaynağı. Tavuk göğsünün lezzetini, badem ve hindistan cevizinin muhteşem aromasıyla buluşturan bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Her lokmada damağınıza yayılan enfes tat, sizi büyüleyecek. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Tavuk ve Kaplama Malzemeleri:

700 gram tavuk göğsü
2 kase çiğ badem (ince kıyılmış)
1 kase Hindistan cevizi rendesi
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 çay kaşığı tuz
Karabiber (isteğe bağlı)

Sos Malzemeleri:

3 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Öncelikle, tavuk göğsünü orta boy küpler halinde doğrayın. Daha sonra, ayrı bir kapta çırpılmış yumurtaları, tuzu ve isteğe bağlı olarak karabiberi ekleyin. Doğranmış tavuk parçalarını bu karışıma iyice bulayın. Ardından, ayrı bir kapta ince kıyılmış badem ve Hindistan cevizi rendesini karıştırın. Yumurtada bulanan tavuk parçalarını bu karışıma ekleyerek her tarafının tamamen kaplanmasını sağlayın. Bol miktarda yağda (tercihen ayçiçek yağı) orta ateşte kızartın. Tavuk parçaları kızarana ve içleri tamamen pişene kadar kızartmaya devam edin. Kızarmış tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Ayrı bir kapta hardal ve balı karıştırarak sosu hazırlayın. Kızarmış bademli hindistan cevizi tavukları sos ile karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!