Nefis Bir Lahana Böreği Deneyimi

Çocuklarınızın sebze yemeyi sevmediği bir sorun mu yaşıyorsunuz? Bu lezzetli lahana böreği tarifi ile onları da mutfağa çekebilirsiniz! Çıtır çıtır baklava yufkalarıyla sarılan lezzetli lahana ve pırasa karışımı, herkesin beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece doyurucu. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle akşam yemeklerinde hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes bir seçenektir. Bu tarifle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

* 10 adet baklavalık yufka
* 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1/2 orta boy lahana (incecik doğranmış)
* 4 dal pırasa (incecik doğranmış)
* 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle lahanayı ve pırasaları ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve doğranmış lahanayı ve pırasayı kısık ateşte yumuşayana kadar soteleyin. Soteleme işlemi sırasında tuz, kırmızı biber ve yeni baharı ekleyin. Baharatlar iyice karışana kadar sotelemeye devam edin. Daha sonra, baklavalık yufkalarından birini yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine soğumuş lahana-pırasa karışımından bir miktar koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve tepsiye yerleştirin. Bu işlemi kalan yufkalarla tekrarlayın. Üzerine kalan tereyağını gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha çıtır bir börek için, yufkaları tereyağı ile iyice ıslatın. Lahana ve pırasayı çok fazla pişirmemeye dikkat edin, hafif yumuşaması yeterli olacaktır. İsterseniz iç harcına kıyma veya peynir de ekleyebilirsiniz. Fırından yeni çıkmış sıcak olarak servis etmeniz önerilir.