Nefis Bir Lezzet: Mısır Unlu Patlıcan Kızartması

Bu tarifle çıtır çıtır, ağızda dağılan enfes bir patlıcan kızartması hazırlayacaksınız. Sırrı ise, yağ çekmeyen özel bir yöntem kullanmamızda! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok etkilenecekler. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Deneyin ve farkı görün, pişman olmayacaksınız! Hem de bu tarifi hazırladıktan sonra yağ çekme derdiniz kalmayacak.

Gerekli Malzemeler

Bu nefis mısır unlu patlıcan kızartması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3-4 adet orta boy patlıcan, 2 adet yumurta, 1,5 su bardağı mısır unu, 1/2 su bardağı buğday unu, 3 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ.

Adım Adım Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanları yıkayıp, istediğiniz kalınlıkta doğrayın. Daha sonra, bir kapta yumurtaları çırpın. Diğer bir kapta ise mısır unu ve buğday ununu karıştırın. Doğradığınız patlıcanları önce çırpılmış yumurtaya, sonra un karışımına bulayarak iyice kaplayın. Bol sıvı yağda kızartın. Kızartma işlemi sırasında patlıcanların eşit şekilde kızarmasını sağlamak için ara ara çevirin. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun!

İpuçları

En iyi sonuç için patlıcanları tuzlayıp 15 dakika bekletin ki fazla suyunu bıraksın. Bu sayede daha çıtır bir kıvam elde edersiniz.