Nefis Damla Sakızlı Çatlak Kurabiye
Çay saatlerinin vazgeçilmezi, herkesin sevdiği lezzetli kurabiyeler için harika bir tarif! Bu tarifle, çıtır çıtır, hafif tatlı ve mükemmel şekilde çatlamış, enfes damla sakızlı kurabiyeler elde edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çayınızın yanında mükemmel bir ikram olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Üstelik, görselliği ile de damakta unutulmaz bir tat bırakacak. Siz de bu pratik tarifi deneyerek, çay keyfinizi bir üst seviyeye taşıyın. Unutmayın, tarifteki malzemeleri ölçülerine dikkat ederek eklemeniz, mükemmel sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Bu tarifle birlikte, kurabiye yapmanın ne kadar keyifli olduğunu göreceksiniz.Malzemeler
* 100 gram oda sıcaklığında margarin* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 çay bardağı mısır nişastası
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket damla sakızlı vanilin
* 4 su bardağı un
* 1/2 su bardağı pudra şekeri (süsleme için)
Hazırlanışı
1. Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve pudra şekerini geniş bir kapta iyice çırpın.2. Daha sonra mısır nişastasını ve damla sakızlı vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Unu azar azar ekleyerek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
5. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin veya istediğiniz gibi kesip tepsiye dizin.
6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin.
7. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine 1/2 su bardağı pudra şekeri serpin ve servis edin.