Klasik Bir Fransız Lezzeti: Dana Eti Blanquette
Bu tarif, Fransız mutfağının klasiklerinden dana yahni (Blanquette de veau) tarifini sunuyor. Uzun süre pişen dana eti, özenle seçilmiş sebzeler ve aromatik baharatlarla enfes bir lezzete ulaşıyor. Kök sebzelerin tatlılığı ve baharatların sıcaklığı, dana etinin yumuşaklığıyla mükemmel bir uyum sergiliyor. Hazırlanması biraz zaman alsa da, ortaya çıkan sonuç her türlü çabaya değer. Servis etmeden önce üzerine taze maydanoz serpiştirmeyi unutmayın. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Yanında patates püresi veya pilav ile servis edebilirsiniz. Deneyin ve bu klasik tarifi kendiniz keşfedin!Malzemeler: Dana Eti ve Sebzeler
* 1,5 kg dana eti (süt danası veya bonfile)* 2 orta boy havuç (küp doğranmış)
* 1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
* 1 orta boy kereviz (küp doğranmış)
* 1 orta boy pırasa (ince doğranmış)
* 4 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 yemek kaşığı kaya tuzu
* 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 dal taze kekik
* 1 adet defne yaprağı
* 2 adet kereviz yaprağı
* 1 çay kaşığı tane karabiber
Malzemeler: Sos ve Garnitür
* 50 gr tereyağı* 10 adet arpacık soğan (yarım halka doğranmış)
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı sıcak su
* 50 gr tereyağı
* 500 gr mantar (dilim doğranmış)
* 1 adet limon suyu
* 1/2 çay bardağı sıcak su
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 70 gr tereyağı
* 70 gr un
* 5 su bardağı sıcak et suyu
* 1 adet yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı krema