Nefis Dana Etli Nohut Yemeği

Bu enfes dana etli nohut yemeği tarifi, pürüzsüz kıvamı ve eşsiz lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak. Haşlanmış nohut kullanarak zamandan tasarruf edebilir ve kısa sürede bu harika yemeğin tadına bakabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Yemeğin kıvamını ve lezzetini arttırmak için, dana etini küçük küpler halinde doğrayın ve iyice kavurun. Soğan ve sarımsak karışımı ise yemeğe eşsiz bir aroma katacaktır. Baharatları isteğinize göre ayarlayarak kendinize özel bir lezzet yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

İşte bu enfes nohut yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler: 1,5 su bardağı haşlanmış nohut, 300 gram yağsız dana eti (küp doğranmış), 2 adet orta boy soğan (kıyılmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz ve yeterince sıcak su.

Dana Etli Nohut Yemeğinin Yapılışı

Öncelikle, geniş bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Küp doğranmış dana etini tencereye ekleyip, güzelce kavurun. Kıyılmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Ezilmiş sarımsakları ilave edin ve kısa süre daha kavurun. Haşlanmış nohutları, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Tencereye sıcak su ekleyin, malzemelerin üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır. Tencerenin kapağını kapatın ve dana etli nohut yemeğini kısık ateşte yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Pişirme süresi etin yumuşaklığına göre ayarlanabilir. Pişirme işleminden sonra yemeği sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav veya bulgur pilavı eşlik edebilir.