Muhteşem Lumaconi Rigati Makarna Tarifi
Dev midye görünümündeki lumaconi rigati makarna, sebze dolgusu ve enfes soslarıyla sofralarınıza şıklık katacak. Bu tarifte, özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan bir lezzet yolculuğuna çıkacaksınız. Taze sebzelerin aroması, deniz ürünlerinin lezzeti ve özel sosların uyumu, damak zevkinizi büyüleyecek. Hazırlanması keyifli, sunumu ise göz alıcı olan bu tarif, özel davetlerinizin de yıldızı olacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler, maksimum lezzet için özenle seçilmiştir. Adım adım uygulayacağınız tarifle, unutamayacağınız bir makarna deneyimi yaşayacaksınız. Deneyin ve misafirlerinizi bu eşsiz lezzetle büyülemeye hazır olun!
Sebze Dolgusunun Hazırlanması
Öncelikle, 25 gram zeytinyağını kızdırın. 50 gram ince kıyılmış soğanı, 50 gram küp doğranmış kabak, 50 gram rendelenmiş havuç ve 50 gram taze fasulyeyi ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra, 100 gram ıspanağı ve 100 gram ayıklanmış jumbo karidesi ilave edip, 2 gram tuz ve 2 gram karabiberle tatlandırın. Karidesler pembeleşene kadar pişirin. Hazırladığınız sebze ve karides karışımını, önceden haşlanmış 200 gram lumaconi rigati makarna içine doldurun.
Rokfor ve Pesto Sosları
Rokfor sosu için, 50 gram rokforu 100 gram krema ve 1 diş ezilmiş sarımsakla mikserden geçirin. 5 gram karabiber ekleyip, karıştırın. Pesto sosu için ise, 75 gram fesleğeni, 50 gram çam fıstığını, 10 gram ezilmiş sarımsağı, 75 gram zeytinyağını, 2 gram tuz ve 2 gram karabiberi mikserden geçirin. Pesto sosu hazır. Beşamel sos için; 500 gram sütü, 25 gram unu, 50 gram tereyağını, 1/2 adet ince kıyılmış soğanı, 3 adet karanfili, 1 bağ buket garnieyi, 5 gram tuz, 5 gram karabiberi ve rendelenmiş 1 adet muskat cevizini bir tencerede kaynatın. Kıvam alıncaya kadar pişirin.
Servis ve Sunum
Dolmalık lumaconi rigati makarnalarınızı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız rokfor sosunu ve pesto sosunu eşit miktarda yayın. Daha sonra, hazırladığınız beşamel sosu üzerine dökün. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Yanında taze fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!