Nefis Lezzette Buzluk Poğaçası Tarifi

Dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp ısıtarak tüketebileceğiniz, pratik ve lezzetli bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması kolay, tadı ise damağınızda uzun süre kalacak bu tarif, yoğun günlerinizin kurtarıcısı olacak. Malzemeleri bir araya getirip hamuru hazırladıktan sonra, dilediğiniz şekli verip dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda ise buzluktan çıkarıp, önceden ısıtılmış fırında kısa sürede ısıtarak afiyetle yiyebilirsiniz. Bu sayede, her zaman taze ve sıcak poğaçanın tadını çıkarabilirsiniz. Hem zaman kazandırır hem de her zaman hazırda lezzetli bir atıştırmalık bulundurmanızı sağlar. Üstelik, bu yöntemle poğaçalarınızı uzun süre taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Malzemeler: Hamuru İçin

* 1 su bardağı ılık süt
* 2 su bardağı ılık su
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 adet haşlanmış patates (püre haline getirilmiş)
* 1 paket kuru maya
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 6-7 su bardağı un (gereken kadar)

Malzemeler: Üzeri İçin

* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet yumurta sarısı (sürmelik)
* 1 yemek kaşığı çörek otu
* 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanış

Öncelikle, ılık süt, ılık su ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. Ardından, püre haline getirilmiş haşlanmış patatesleri, kuru mayayı, toz şekeri ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol ederek un miktarını ayarlayabilirsiniz. Hamur yoğrulduktan sonra, üzerini nemli bir bezle örtüp, yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve istediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesin. Her parçayı yuvarlayın ve içine rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Üzerini kapatıp tekrar yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı, çörek otu ve susamla üzerlerini süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen poğaçaları soğumadan dondurucu poşetlerine koyup dondurun. İhtiyacınız olduğunda buzluktan çıkarıp, önceden ısıtılmış fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.