Nefis Lezzette Buzluk Poğaçası Tarifi
Dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp ısıtarak tüketebileceğiniz, pratik ve lezzetli bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması kolay, tadı ise damağınızda uzun süre kalacak bu tarif, yoğun günlerinizin kurtarıcısı olacak. Malzemeleri bir araya getirip hamuru hazırladıktan sonra, dilediğiniz şekli verip dondurucuda saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda ise buzluktan çıkarıp, önceden ısıtılmış fırında kısa sürede ısıtarak afiyetle yiyebilirsiniz. Bu sayede, her zaman taze ve sıcak poğaçanın tadını çıkarabilirsiniz. Hem zaman kazandırır hem de her zaman hazırda lezzetli bir atıştırmalık bulundurmanızı sağlar. Üstelik, bu yöntemle poğaçalarınızı uzun süre taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız!Malzemeler: Hamuru İçin
* 1 su bardağı ılık süt* 2 su bardağı ılık su
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 adet haşlanmış patates (püre haline getirilmiş)
* 1 paket kuru maya
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 6-7 su bardağı un (gereken kadar)
Malzemeler: Üzeri İçin
* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri* 1 adet yumurta sarısı (sürmelik)
* 1 yemek kaşığı çörek otu
* 1 yemek kaşığı susam