Tarif Hakkında

İştah açıcı, doyurucu ve lezzetli bir bulgur pilavı tarifi arıyorsanız, tam doğru yerdesiniz! Bu tarifimiz hem pratik hem de oldukça besleyici. Az malzemeli, hızlı hazırlanan ve temizliği kolay bu tarif, yoğun günleriniz için ideal bir yemek seçeneği. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, enfes bir lezzet deneyimi sunuyor. Özellikle etsiz yemek tercih edenler için de mükemmel bir alternatif. Sıcak ya da soğuk tüketilebilen bu bulgur pilavı, her öğünde sofralarınızı şenlendirecek. Deneyin ve farklı tariflerle birleştirerek damak zevkinize uygun hale getirin.

Malzemeler

İşte doyurucu bulgur pilavı için gereken malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü (veya 200 gr kıyma)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet sivri biber (isteğe bağlı)
  • 2 adet domates (kıyılmış)
  • 2 su bardağı başbaşı bulgur
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1/4 adet limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Doyurucu bulgur pilavını hazırlamak oldukça basit. Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Soğanı ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Biber salçasını ilave edip 1 dakika daha kavurduktan sonra, doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ekleyin. Malzemeler iyice karıştıktan sonra, 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, başbaşı bulguru, sumağı, limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve karabiberi ilave edin. Karıştırdıktan sonra, kapağı kapatıp kısık ateşte bulgur pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Pişen bulgur pilavını tereyağı ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir bulgur pilavı için; nar ekşisinin yerine limon suyu da kullanabilirsiniz. İsterseniz, üzerine doğranmış maydanoz veya kıyılmış ceviz ekleyebilirsiniz. Bulgurun pişirme süresi, bulgurun çeşidine göre değişebilir. Bu nedenle, pilavın kıvamına göre pişirme süresini ayarlamanızda fayda vardır.