Lezzetli Bir Sultan Çorbası Deneyimi

Bu tarifle hazırlayacağınız Sultan Çorbası, hem doyurucu hem de besleyici özelliğiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler, çorbaya eşsiz bir aroma ve lezzet katıyor. Hazırlanması oldukça pratik olan bu çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecekler. Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha sulu ya da daha koyu kıvamlı tercih edebilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Sebze Karışımı:

1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
1 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su

Kıymalı Harç:

300 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1-2 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)

Yoğurt Sosu:

1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Daha sonra dana kıymayı ekleyin ve kıymanın suyunu çekene kadar pişirin. Galeta unu, yumurta, baharatlar ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Kıymalı harcı bir kenara alın. Ayrı bir tencerede patates, havuç, bulgur, pirinç, bezelye, tuz ve suyu kaynatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra, hazırladığınız kıymalı harcı sebze çorbasına ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Son olarak, un ve yoğurdu karıştırarak hazırladığınız yoğurt sosunu çorbanın üzerine gezdirin ve karıştırmadan servis yapın. Afiyet olsun!