Muhteşem Islak Kek Deneyimi
Islak kek tariflerini unutun! Bu duble soslu tarif, damak zevkinize inanılmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. Hafif ve yumuşak dokusuyla, her lokmada ağzınızda dağılan bu kek, hem pratik hem de son derece lezzetli. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle ıslak kek severler için mükemmel bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes keki çok sevecek. Siz de bu özel tarifi deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Malzemeler: Kek Hamuru
3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı kakao, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.
Malzemeler: Çifte Sos
1 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz.
Hazırlanış
Öncelikle kek hamurunu hazırlayın: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaşça ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki ikiye kesin. Çifte sos için; süt, şeker, kakao, sıvı yağ ve tuzu bir tencerede karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan kekin üzerine sosu dökün. Dilerseniz ikinci kek katmanını da üzerine koyarak diğer sosu da döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Karakız Pastası Tarifiyle Lezzet Şöleni
Bu karakız pastası tarifiyle, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir ıslak kek deneyimi yaşayacaksınız. Duble soslu yapısıyla, tadına doyamayacağınız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.