Nefis Yanardağ Kurabiyesi

Tadına doyamayacağınız, muhteşem bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes yanardağ kurabiyesi, hem görünümü hem de lezzetiyle herkesi büyüleyecek. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek harika bir ikram hazırlayabilirsiniz. Çikolata kremasının yoğunluğuyla ve yumuşak hamuruyla ağızda dağılan bir lezzet deneyimi sunuyor. Çay saatlerinizin, kahve molalarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu kurabiyelerle, onları ne kadar çok sevdiğinizi gösterebilirsiniz. Hemen malzemeleri hazırlayıp, lezzet yolculuğuna çıkalım!

Gerekli Malzemeler

* 125 gram tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 su bardağı nişasta
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un
* 1 adet limon rendesi
* 1 su bardağı çikolata kreması

Yanardağ Kurabiyesi Yapılışı

1. Öncelikle, tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra, yumuşamış tereyağını, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve limon rendesi ile birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Hamurun kıvamını kontrol ederek, azar azar unu ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kurabiye hamurunu buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu işlem, kurabiyelerin şekillerini daha iyi korumalarına yardımcı olacaktır. Dinlendirdikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak şekil verin. Yuvarladığınız hamurları, fırın tepsisine yerleştirin ve her birinin ortasına bir miktar çikolata kreması ekleyin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra, tamamen soğumasını bekleyin. Son olarak, soğuyan yanardağ kurabiyelerinizi sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın!