Patatesli Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi
Hem bütçe dostu hem de oldukça doyurucu olan bu enfes tencere yemeği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Pratikliği ile de öne çıkan bu lezzetli yemek, kısa sürede hazırlanıp sofralarınızı şenlendiriyor. Az malzemeyle çok lezzet elde edebileceğiniz bu tarif, özellikle yoğun günlerde kurtarıcınız olacak. Her yaştan bireyin beğenerek tüketebileceği bu yeşil mercimek yemeği, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre çeşitlendirilebilir. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu yemeğin tarifi oldukça basit. İşte, ağız sulandıran patatesli yeşil mercimek yemeğinin yapımı!
Malzemeler
Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 su bardağı önceden ıslatılmış yeşil mercimek, 1 adet orta boy soğan, 1 adet orta boy patates, 1 adet büyük boy havuç, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/3 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber.
Hazırlanışı
Öncelikle, önceden ıslatılmış yeşil mercimekleri yıkayın. Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencerede kavurun. Havucu küp küp doğrayıp soğanlara ekleyin ve birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, doğranmış patatesleri ve yeşil mercimekleri tencereye ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Tencereye yeterli miktarda sıcak su ekleyin (mercimeklerin üzerini örtecek kadar). Kapağı kapatarak, mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin. Pişme süresi, mercimeğin türüne ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!