Kaşıkta dağılan, enfes bir irmik helvası tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak bir tatlı deneyimi sunuyor. Malzemeleri bir araya getirip, kısa sürede harika bir helva hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! İşte, püf noktalarıyla dolu tarifimiz:
Gerekli Malzemeler
* 1 su bardağı irmik* 2 yemek kaşığı sıvı yağ * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1 yemek kaşığı çam fıstığı * 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker * 1 su bardağı su
Hazırlanış
Öncelikle, bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyip eritin. Ardından, irmik'i ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmik altın sarısı bir renk alana kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamada dikkatli olmalı ve yanmamasına özen göstermelisiniz. Şekeri ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Şeker eriyene kadar ısıtın. Kavrulan irmik'in üzerine şekerli suyu yavaş yavaş ekleyin ve kesintisiz karıştırmaya devam edin. Helvanın kıvamı koyulaşmaya başlayacak. Son olarak, çam fıstığını ekleyip karıştırın. Helvanız hazır! Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Hazırladığınız irmik helvasını dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi, fındık veya fıstık gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.