Tarif Hakkında

Bu enfes köz domates çorbası tarifi, közlenmiş domateslerin eşsiz aromasıyla damak zevkinize hitap edecek. Sade malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir lezzet şöleni sunmak için ideal. Hazırlanışı oldukça pratik, kısa sürede enfes bir çorba sofralarınızda yerini alacak. Her lokmada taze domatesin tadını doyasıya hissedeceksiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sıcak ve lezzetli bir seçenek. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

* 5 adet orta boy domates
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

1. Öncelikle domatesleri yıkayıp, çatalla birkaç yerinden delin. Daha sonra közlemek için fırına koyun. Yaklaşık 20-25 dakika közleyin. Közlenen domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
2. Soyulmuş ve çekirdekleri alınmış domatesleri bir tencereye alın. Üzerine sarımsakları ekleyin. Tereyağını ekleyip, kısa süre soteleyin. Tam buğday ununu ekleyip hafifçe kavurun.
3. Daha sonra üzerine yaklaşık 4 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, orta ateşte kaynamaya bırakın.
4. Çorbayı yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi boyunca ara sıra karıştırmayı unutmayın.
5. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak, çorbanızı süzgeçten geçirebilirsiniz. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek isterseniz bu adımı uygulayabilirsiniz.
6. Hazır olan köz domates çorbanızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Köz domates çorbanızı, taze ekmek veya çıtır kızarmış pidelerle servis edebilirsiniz. İsteğe göre üzerine taze kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.